Sarah Dessen skriver sommarens härligaste bladvändare

2012-06-05 10:58 | Rabén & Sjögren

Sarah Dessen skriver sommarens härligaste bladvändare

Du glömde säga hej då - Sarah Dessen

Första recensionsdag: 2012-06-11

Läsarålder: 12-15 år

Sarah Dessen skriver bladvändare som drabbar läsaren direkt. Hennes senaste roman Du glömde säga hej då handlar om att bryta med sitt gamla liv och tvingas vara sig själv. Även om det känns helt omöjligt.

Ännu en ny stad och ännu en ny skola. Inte för att Mclean har något emot det. Tvärtom, hon tycker det ska bli ganska skönt att gå vidare, att börja om, att bli någon ny. På ett nytt ställe kan hon vara vem hon vill: den klämkäcka hejarklacksledaren, den svåra tjejen som klär sig i svart eller hon som känner alla och går på alla fester. Mclean är van att byta roll, för hon och hennes pappa flyttar ofta. Väldigt ofta.

Men när de kommer till Lakeview blir allt annorlunda. Mclean har redan bestämt vem hon ska vara, men det hjälper inte. Plötsligt står hon där utan förklädnad, och den enda hon kan vara är sig själv. Men vem är egentligen den riktiga Mclean? Kanske kan grannkillen Dave hjälpa henne att ta reda på det.

Sarah Dessen är en av USA:s populäraste ungdomsboksförfattare och hennes böcker ligger ofta högt upp på topplistorna. De läses av såväl tonårstjejer som av kvinnor 20+. Du glömde säga hej då är Dessens tionde roman och den tredje som kommer ut på svenska.

Pressröster om Mycket mer än så:

"Dessens böcker är den sorten man blir helt fast i och inte kan släppa förrän sista sidan har lästs ut och sedan om." / Tonårsboken

"Bäst hittills. BÄST!!" / Bokhora

"Sarah Dessen bearbetar tidlösa ämnen, skriver dessutom en klassisk prosa, dock präglad av en egendomligt omsorgsfull hjärtlighet. Som den insiktsfulla människokännare hon är, förmår hon att belysa betydelsefulla situationer från en mängd perspektiv." / Borås Tidning


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk