Sommarens bästa läsning från Rabén & Sjögren

2012-06-07 14:42 | Rabén & Sjögren

Sommarens bästa läsning från Rabén & Sjögren

Sommarens bästa läsning

Här tipsar Rabén & Sjögren om sommarens härligaste läsning för barn och ungdom. Alla böcker har kommit ut under våren och sommaren 2012.

Lotta ut sommarens bästa läsning till era läsare!

Arbetar du för en dagstidning, på radio, tv eller på ett magasin? Kanske vill ni lotta ut några läsepaket respektive åldersgrupp till era läsare? Det går jättebra, kontakta Emilia Holmqvist: emilia.holmqvist@rabensjogren.se för beställning av utlottningspaket.

Bilderböcker

Buster vill inte sova  - Marie Oskarsson, illustrationer Lisa Kleinschmidt. Härlig godnattsaga med värme och humor! Det är mörkt, det är kväll, det är sovdags. Buster tittar i mörkret. Mamma ligger bredvid för att natta honom. Men Buster kan inte sova. Han är leksugen!

Stinas sommar  - Lena Anderson. På sommaren bor Stina hos sin morfar på en skärgårdsö. De fiskar tillsammans och Stina samlar pinnar, fjädrar och annat som hon kan hitta. Tillsammans lyssnar de på den tjutande stormen. Lena Andersons underbara böcker om Stina kommer nu i denna samlingsutgåva.

Tummelisa  - H C Andersen, illustrationer Charlotte Gastaut. Den klassiska historien om Tummelisa som föds i en tulpan och får ett valnötsskal till vagga. H.C. Andersens saga är fascinerande och här serveras den i bilderboksform med förtrollande vackra, drömlika bilder av Charlotte Gastaut.

Lenis Olle  - Emma Adbåge. Emma Adbåges charmiga Leni är tillbaks. Den här gången handlar det om hur svårt det kan vara att leka tre. Lyckan över att få leka med granntjejen grusas i hallen när det redan står ett par okända glitterskor där…

Känn igen 25  - Björn Bergenholtz. Passa på att lära dig 25 arter av någonting i sommar! Svampar, sniglar, fjärilar, blommor… Björn Bergenholtz serie Känn igen 25… är ett måste för alla som rör sig i naturen med barn.

Barnböcker

Den första flickan skogen möter - Moa Eriksson Sandberg. Hanna står på tröskeln till tonårsvärlden och det nya är vemodigt och spännande, klaustrofobiskt och skrämmande, klibbigt, nyvaket och väldigt lockande.

Jag är Love - Mårten Melin. Love Kristiansson är populär. Väldigt populär. Love förstår ganska snart att den nya skolan han har börjat på inte är för vanliga barn. Men det är nog bra, för Love är ingen vanlig kille, och hans pappa är definitivt ingen vanlig pappa ...

Månfågel - Ingelin Angerborn. Ingelin Angerborn är oöverträffad när det gäller magisk realism för mellanåldern. Hon blandar det vardagliga och hemtama med tidsresor och spöken på ett sådant sätt att allt känns möjligt. Det övernaturliga blir helt enkelt naturligt.

Skeppets gåta - Anna Jansson. Privatdetektiv Emil Wern står inför sitt knivigaste fall någonsin. Kapten Morgan försvinner från sitt skepp. Emil Wern är genast på hugget. Varför ser Styrbjörn Sjöbjörn så lurig ut? Och vad är det för skrapande ljud som hörs inifrån skeppets skrov?

Häxor i tunnelbanan - Martin Olczak, illustrationer Anna Sandler. Det drar ihop sig till en nästan outhärdligt spännande upplösning! Ska Jack, Betty och Rurik hitta Jacks försvunna föräldrar? Kampen tar dem ner i tunnelbanan där de slåss mot elaka häxor.

Lättläst

Familjen Monstersson: Ett monster sover över - Mats Wänblad, illustrationer Pelle Forshed. Ebbas vän Boris ska sova över. Men Boris är inte van vid mys och kan inte sova. En härligt överraskande och kul monsterberättelse med läskigt bra bilder!

Morgan och piraterna: Havens fasa - Mats Wänblad, illustrationer Micaela Favilla. Böckerna om Morgan och piraterna är härligt knasig läsning med tuffa, kul färgbilder. Morgan Musköt är världens yngste pirat.

Mera Max: Max i djurparken - Mari Kjetun, illustrationer Johan Egerkrans. Djuren i djurparken är uttråkade och vill pröva något nytt. Så giraffen bestämmer sig för att flytta in hos Max. En rolig berättelse om hur annorlunda allt kan bli när man byter plats, och hur knepigt det kan vara att gå i trappor om man är zebra.

Alma och Egon: Glassmaskinen - Carin Wirsén, illustrationer Karin Holmström. Carin Wirsén är fena på att skapa spännande dilemman i vardagen och Karin Holmström gör helt underbara, glada färgbilder med roliga detaljer.


Ungdomsböcker

Du glömde säga hej då  - Sarah Dessen. Sarah Dessen skriver bladvändare som drabbar läsaren direkt och är en av USA:s mest populära ungdomsförfattare. Du glömde säga hej då är hennes tionde roman och den tredje som kommer ut på svenska.

Eld  - Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg. Årets största ungdomsbokssuccé och uppföljaren till den hyllade Cirkeln. De utvalda ska börja andra året på gymnasiet. Hela sommarlovet har de hållit andan i väntan på demonernas nästa drag. Men hotet kommer från ett håll de aldrig kunnat förutse.

Allt jag säger är sant  - Lisa Bjärbo. "Jag är Alicia. Sexton, snart sjutton, med kolsyra i venerna och håret på svaj. Och nej, jag är kanske inte riktigt självlysande. Men det är fan på gränsen." Lisa Bjärbos andra roman har alla ingredienser man kan önska sig för en härlig läsupplevelse.

Matchad  - Ally Condie. Samfundet bestämmer. Vem du ska älska. Var du ska arbeta. När du ska dö. Matchad har blivit en stor försäljningssuccé i USA. Spänning på hög nivå i denna första del av tre böcker.

Alex i koma  - Thomas Fröhling. Under Stockholm sägs en helt annan stad finnas - Tunnelstaden. Den ska ha byggts som nödrum för regering och riksdag i krigstid. Kasper och hans urbana exploration-gäng tänker hitta den. Alex i koma är ett spännande, urbant äventyr med högt tempo.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk