Höstens barnböcker från Rabén & Sjögren 2012

2012-06-15 13:17 | Rabén & Sjögren

Vem är du? En bok om tolerans - Pernilla Stalfelt

Läsarålder: 6-9 år. Utkommer i augusti 2012.

"Ibland kan man bli riktigt förvånad, när man förstår att alla inte är precis exakt som man själv. Man liksom tappar hakan, till exempel på bussen." Pernilla Stalfelts nya bok handlar om tolerans i alla dess former. Om likheter, om olikheter, om rädsla och utanförskap. En viktig bok som du absolut inte får missa! I september 2012 kommer den att skickas ut till alla elever i årskurs 3, cirka 100 000 elever.

En himla historia - Kungar, drottningar och kalabalik - Sofi Hjort, illustrationer: Anna Jonsson

Läsarålder: 6-9 år. Utkommer i september 2012.

Efter klassens besök på Livrustkammaren blir Hedda och Dilvin kvar när museet har stängt. De träffar Gustav II Adolf och tvingas ge sig ut på en tidsresa fylld av mysterier. Uppdragen är många, som att hitta vapnet Gustav III mördades med. Lyckas de inte får de aldrig återvända till vår tid. En himla historia är en äventyrsberättelse och en faktabok i ett!

Schlagersabotören - Martin Widmark, illustrationer: Helena Willis

Läsarålder: 6-9 år. Utkommer i september 2012.

Det är schlagerfestival i Valleby, men någon saboterar hela tillställningen. Så fort en artist ställer sig på scenen händer något katastrofalt. Riita Heijalainen trillar ner genom en fallucka, Krister Lönns nummer avbryts av brandlarmet och värst av allt: när stackars Fransy Wiik ska uppträda kan hon inte ens ta sig till scenen. Någon har tejpat fast hjulen på hennes rollator med silvertejp! Det är tur att Lasse och Maja är på plats för att lösa mysteriet med schlagersabotören!

Med boken medföljer en cd, där Martin Widmark har läst in texten tillsammans med barnen som spelar Lasse och Maja i de nya filmerna. Dessutom innehåller skivan 10 nyskrivna schlagerlåtar med välkända artister som sjunger, bland andra Lill-Babs, Bröderna Rongedal och Siw Malmqvist.

Sorgboken - Maria Farm, illustrationer: Anna Harvard

Läsarålder: 9- 12 år. Utkommer i augusti 2012.

Det här är en bok för alla barn och ungdomar, från cirka tio år och uppåt, som har förlorat någon. Maria Farm är leg. psykolog och leder med varsam hand läsaren genom sorgeprocessen. En utmärkt bok att ge till någon som har förlorat till exempel en förälder, men också en handledande och tröstande bok för vuxna som finns i det sörjande barnets närhet.

Svikarboken & Kärleksboken - Lin Hallberg

Läsarålder: 9-12 år. Utkommer i augusti 2012.

Kemal är klassens kung, respekterad av alla - men utan egentliga vänner. När han stjäl kompisboken från Klara och ser vad de andra har skrivit vill han först hämnas, men i stället börjar han skriva ner sina egna tankar. Tredje delen i Lin Hallbergs älskade serie är så autentisk att det nästan gör ont.

Kärleksboken är fjärde och avslutande delen i Lin Hallbergs serie om en mellanstadieklass. Nu har det blivit dags för klassens drottning Auriel att göra entré. Hon är kaxig, bråkig, söt och inte alltid alldeles snäll, men ibland kan det vara tufft att ha allas uppmärksamhet riktad mot sig.

Yummy - Eva Susso, illustrationer: Kim W Andersson

Läsarålder: 9 -12 år. Utkommer i augusti.

Tolvåriga Mia och hennes pappa har fått en riktig lägenhet. Mamma har flyttat hem igen och Mias föräldrar har lovat att sluta vara fulla. Dessutom har hon träffat Finn, som kallar henne för Yummy. Men allt känns skört. En dag tar Mia bussen tillbaka till dungen där familjens gamla husvagn står övergiven.

 

Fler böcker från höstens utgivning 2012 hittar du här.

Är du journalist och vill ha recensionsexemplar? Kontakta Emilia Holmqvist: emilia.holmqvist@rabensjogren.se

För mer information och kontakt med upphovsmännen, kontakta Karl Thorson: karl.thorson@rabensjogren.se.

I vårt pressrum på www.rabensjogren.se finns bland annat omslagsbilder och författarporträtt att ladda ner.

 

 


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk